In december liepen Raman en ik de Everest Base Camp trekking, inclusief Kongma La, Cho La en Gokyo Ri. Een geweldige wandeling met fenomenale uitzichten. Onderweg hield ik een dagboek bij. Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? Wat kostte het? En niet geheel onbelangrijk… hoe verging het ons? In dit blog: Everest Base Camp trekking dag 5: Pangboche tot Dingboche.

Everest Base Camp trekking dag 5

Pangboche naar Dingboche

  • Van: Pangboche (3.985m) tot Dingboche (4.410m)
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Start-/stoptijd: 08:30 tot 14:00 uur
  • Netto loopuren: 5 (zou in 3 moeten kunnen ;))
  • Afstand: 7 km
  • Stijgen: 742m
  • Dalen: 336m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Everest Base Camp trekking dag 5 Pangboche tot Dingboche, fantastische uitzichten
Everest Base Camp trekking dag 5 Pangboche tot Dingboche, Raman
Hiking Everest Base Camp trekking dag 5 Pangboche tot Dingboche

Reisverslag Everest Base Camp trekking dag 5

Kort dagje wordt lang dagje

Vandaag een kort dagje op het programma doordat we gister een stukje verder zijn gelopen. We vertrekken 08.30 uur vanuit het tea house maar presteren het om 14.00 pas in Dingboche (4410m) aan te komen. De route is werkelijk fantastisch dus we stoppen om de vijf minuten om foto’s te maken en te kijken hoe mooi het is. We zien voor het eerst grote uitgestrekte vlaktes met bergen en besneeuwde toppen. En het mooie is dat alleen wij er lopen. Er zijn nagenoeg geen andere trekkers op de route wat het ‘alleen op de wereld’ idee versterkt. Het is waanzinnig mooi. Dit zeggen we dan ook ongeveer honderd keer tegen elkaar.😉

Everest Base Camp trekking dag 5: gigantische bergen

In de verte zien we Dingboche al verschijnen tussen de bergen. Je zou het bijna geen dorp kunnen noemen. Het lijkt zo klein en valt helemaal weg tussen het gigantische berglandschap. Wanneer we aankomen, blijkt het toch nog een behoorlijk stadje te zijn. We kijken goed om ons heen en besluiten bij Good Luck te overnachten. Een wat groter tea house waar veel groepen overnachten. Alles is goed geregeld: nieuwe kamers, snelle service, goede bedden. Wanneer we aankomen drinken we onze masala thee en kiezen we weer uit de gebruikelijke macaroni, spaghetti, noodles, dal bhat of momo’s. Afwisselend valt de keuze op momo’s of dal bhat. Gezond en voedzaam. Meer heb je niet nodig.

Everest Base Camp trekking dag 5 Pangboche tot Dingboche, ezels
Everest Base Camp trekking dag 5 Pangboche tot Dingboche, Paula hart
Everest Base Camp trekking dag 5 Pangboche tot Dingboche, Raman stupa Dingboche

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.