In december liepen Raman en ik de Everest Base Camp trekking, inclusief Kongma La, Cho La en Gokyo Ri. Een geweldige wandeling met fenomenale uitzichten. Onderweg hield ik een dagboek bij. Hoeveel uur liepen we? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? Wat kostte het? En niet geheel onbelangrijk… hoe verging het ons? In dit blog: Everest Base Camp trekking dag 1: Kathmandu tot Monjo.

Everest Base Camp trekking dag 1

Kathmandu naar Monjo

  • Van: Kathmandu (1.400m), via Lukla (2.860m), naar Monjo (2.835)
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Start- en stoptijd: 09:00 tot 16:00 uur
  • Afstand: 14 km
  • Stijgen: 910m
  • Overnachten Kathmandu: Kumari Boutique Hotel**** of andere leuke slaapplekken

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Everest Base Camp dag 1 Kathmandu tot Monjo, luchthaven Lukla
Everest Base Camp dag 1 Kathmandu tot Monjo
Everest Base Camp trekking dag 1 Kathmandu tot Monjo

Reisverslag Everest Base Camp trekking dag 1

Aankomst Raman

Raman komt rond middernacht in Kathmandu aan (1.400m). We besluiten tegenover het vliegveld te overnachten. Dit scheelt reistijd… en betekent weer eens een warme douche (die hadden ze niet in het gastgezin waar ik verbleef). We nemen de eerste vlucht in de morgen (06.20 uur). Deze heeft de minste kans op vertraging of annulering. Dat blijkt! We vliegen bijna op tijd richting Lukla (2.730m). De vlucht na ons wordt geannuleerd en deze reizigers moeten een dure helikopter nemen om die dag in Lukla te komen. Een goed begin!

Panterslips uit Lukla

In Lukla is het weer goed maar koud. Wanneer we aankomen en ons installeren, kom ik erachter dat ik een packing cube vergeten ben. Ik heb dus geen sokken, onderbroeken, bh, Buff, handschoenen en reishanddoek bij me. Dom! Van Raman mag ik een paar sokken lenen maar ja, ik kan niet twee weken dezelfde onderbroek aan en een Kacchera (Sikh onderbroek) lijkt me ook geen strak plan.😇 In Lukla dus meteen verplicht shoppen. Erg veel keuze is er niet. Ik moet het doen met twee paarse panterprintslips tot aan m’n oksel. Een extra isolerend onderlaagje kan vast geen kwaad.😉 Ook nog even een nieuwe Buff en handschoenen en dan zijn we er klaar voor.

Everest Base Camp trekking dag 1: daar gaan we!

Na een ontbijtje in Lukla starten we de wandeling op ons dooie akkertje. Het is 09.00 uur. Ons hoofddoel is Monjo, maar eerder stoppen is ook prima. We zien wel hoe ver we komen. Het pad loopt eerst langs een rivier en gaat vervolgens geleidelijk omhoog en omlaag. Onderweg zijn talloze tea houses waar je kunt eten en drinken dus we houden een aantal theestops, lunchen onderweg en bereiken Monjo (2.835m) rond 16.00 uur. We slapen gratis bij Sherpa Lodge & Restaurant wanneer we ons avondeten en ontbijt bij hen nuttigen.

Je trektocht begint en eindigt in Kathmandu. Een leuke stad waar superveel te doen is. Benieuwd naar de mogelijkheden? Check hier mijn favoriete dingen om te doen in Kathmandu.

Everest Base Camp dag 1 Kathmandu tot Monjo stupa's
Everest Base Camp dag 1 Kathmandu tot Monjo, lopen Dudh Koshi rivier

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.