In december en januari liepen wij de Manaslu en Tsum Valley trekking in Nepal. Een mooie afwisselende trektocht in een nog niet platgelopen berggebied. Natuur, cultuur en spiritualiteit staan centraal tijdens deze bergtrekking. Onderweg hield ik een dagboek bij. In dit blog: Manaslu en Tsum Valley trekking dag 11: Deng tot Namrung.

Manaslu en Tsum Valley trekking dag 11 Deng tot Namrung, dal bhat

Manaslu en Tsum Valley trekking dag 11 

Deng tot Namrung (2.630m)

Om 07.00 uur gaat JP’s krekel (lees: telefoonalarm). Aangezien onze kamers geen plafond hebben en slechts gescheiden zijn door een houten wandje met kieren, hoeven Jacobyn en ik de wekker niet te zetten. Ook elkaars gesprekken kunnen we letterlijk volgen. De mannen lijken elkaar helemaal gevonden te hebben. Iedere avond in bed kletsen ze als twee meisjes.😍

Nepalees leren

Vandaag loop ik een tijdje naast Deep. Hij leert me Nepalees en onderweg oefenen we zinnetjes. Ook overhoort hij de Nepalese 0 tot 10 die ik eerder heb geleerd. Gaat supergoed! 😃 Met de zinnen heb ik iets meer moeite, maar we blijven oefenen. 😉 Ik kan inmiddels vragen hoe iemand heet, hoe het gaat en wat iets kost… en natuurlijk ook antwoorden. Leuk toch?

Feest in Namrung

Feest in Namrung. Een heuse warme douche. Daar knapt een mens van op. Als klap op de vuurpijl is er ook nog een open haard. Hoewel dit tijdens de Everest Base Camp trekking iedere avond vanzelfsprekend was, is dat op de Manaslu trail uitzonderlijk. Normaal gesproken zitten we met z’n vieren kou te kleumen in onze winterjas. Maar vanavond drinken we voor het eerst koude Tuborgjes bij het haardvuur.🍺 Jacobyn en Maurice durven het nog niet aan en willen eerst de pass over. Meest relaxte avond so far. Een beetje comfort maakt het leven stiekem net iets leuker. 😉

Manaslu en Tsum Valley trekking dag 11 Deng tot Namrung, tea house

Wil je meer weten over de Manaslu en Tsum Valley trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Manaslu en Tsum Valley trekking: een goede wandelkaart vind je op de website van De Zwerver.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.