In december en januari liepen wij de Manaslu Tsum Valley trekking in Nepal. Een mooie afwisselende trektocht in een nog niet platgelopen berggebied. Natuur, cultuur en spiritualiteit staan centraal tijdens deze bergtrekking. Onderweg hield ik een dagboek bij. In dit blog: Manaslu en Tsum Valley trekking dag 19: Soti Khola naar Kathmandu.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Manaslu en Tsum Valley trekking dag 19 Soti Khola tot Kathmandu, mondkapjes in de bus

Manaslu en Tsum Valley trekking dag 19

Soti Khola tot Kathmandu (1.400m)

Rond 06.30 uur vertrekt de bus uit Soti Khola. Onderweg stappen we nog een keer over. Ik heb geen idee waar, maar ik geloof het wel. Aan het einde van de dag bereiken we Kathmandu. Snel even douchen (kak, weer koud water!), schone kleertjes aan en dan de bloemetjes buiten zetten. Daar keken we al een tijd naar uit. We eten bij Momo Hut, doen een drankje bij Tom & Jerry’s, spelen een potje pool en eindigen op de dansvloer van een fout feestje. Precies wat we nodig hebben.🙂

Eten bij Deep

We sluiten de trekking in stijl af met een lunch bij Deep thuis. Rond 11.00 staan de biertjes, snacks en dal bhat lunch klaar. Deep vertelt dat hij al vanaf 07.00 uur in de keuken heeft gestaan. Dat geloof ik graag. Het is namelijk heel lekker maar ook heel veel haha. Dit is typisch Nepalees. Een goede gastheer laat z’n gasten pas vertrekken wanneer ze bijna exploderen. Nou, het is hem weer gelukt hoor.😃

Kaartspelletje

Deep in zijn thuisomgeving is trouwens een compleet ander mens. Tijdens de trekking had hij praatjes maar thuis is hij vooral rustig haha. Zijn vrouw is er ook maar daar spreken we niet mee. Ik vermoed dat ze ook geen Engels spreekt maar de rolverdeling is hier sowieso anders dan wij gewend zijn in Nederland. Zijn 2.5 maand oude zoontje ligt op een kleedje in de zon op het dakterras.

Bedankt

Na het eten komt Deep met speelkaarten aanzetten. Jah, hoe kunnen we deze dag ook afsluiten zonder ‘het’ kaartspel te spelen? Dat staat synoniem voor de trekking. Na ons afscheid is het écht voorbij. Wat was het bijzonder. Dit avontuur vergeten we niet meer. Mooie ervaringen worden mooie herinneringen.😍 Bedankt lieve JP, Jacobyn en Maurice. Ik vind jullie leuk. ❤

Manaslu en Tsum Valley trekking dag 19 Soti Khola tot Kathmandu, dal bhat bij Deep
Manaslu en Tsum Valley trekking dag 19 Soti Khola tot Kathmandu, eten bij Deep

Wil je meer weten over de Manaslu en Tsum Valley trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Manaslu en Tsum Valley trekking: een wandelkaart. Deze vind je op de website van de De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.