Trekvogelpad etappe 11 begint op tijd. Rond 07.00 uur komen de eerste geluidjes uit de Deryan. We hebben gisteravond afgesproken om 08.00 uur gezamenlijk te ontbijten. En zoals ik al verwacht had, heeft Sjoerd weer flink uitgepakt. Hij heeft hotelschool gedaan en vindt het leuk om mensen te verwennen. Nou, dat is weer gelukt hoor. Daarnaast zijn hij en Victoria beide fanatiek fietser en triatleet dus ze weten als geen ander hoe fijn goed eten is.

Trekvogelpad etappe 11: rustig in het bos

Rond 09.30 uur pakken we de kar weer in en trekken we de wandelschoenen aan. Voordat we vertrekken neuzen we nog even tussen hun uitgebreide fietsenselectie in de garage. Ik krijg spontaan zin in fietsen! Maargoed, wij gaan toch echt lopen vandaag. Nadat we uitbundig zijn uitgezwaaid lopen we meteen de bossen weer in. Er zijn al wat wandelaars, fietsers en ruiters actief, maar verder is het rustig. ‘Hoor je wel dat er veel minder vogels zijn dan gister?’ vraagt JP. ‘Ja, nu je het zegt.’ Het was me niet opgevallen maar doordat het koud en vochtig is, laten de vogeltjes zich nog even niet zien.

Wil je het Trekvogelpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Trekvogelpad etappe 11 Soesterberg naar Maarn ruiters
Trekvogelpad etappe 11 Soesterberg naar Maarn paddestoelen en zwammen
Trekvogelpad etappe 11 Soesterberg naar Maarn JP

Trekvogelpad etappe 11: bos en vogels

De route leidt ons over lange statige beukenlanen en langs uitgedunde stukken bos waarmee Staatsbosbeheer de biodiversiteit probeert te vergroten. Op de berkenbomen zien we veel paddenstoelen en zwammen. Hoe beter je kijkt, hoe meer je er ziet. Wanneer het weer iets opklaart horen en zien we ook steeds meer vogels. JP ziet een bonte specht, goudhaantjes, boomklevers, meesjes, merels en nog veel meer. Ik probeer er iets van op te steken, maar mijn vogelkennis is belabberd. Het proces verloopt langzaam, maar gaat de goede kant op.

Trekvogelpad etappe 11 Soesterberg naar Maarn winter in het bos
Trekvogelpad etappe 11 Soesterberg naar Maarn rood wit bewegwijzering
Trekvogelpad etappe 11 Soesterberg naar Maarn Lotje slapen in Thule

Pyramide van Austerlitz

Aan het einde van de morgen lopen we langs de Pyramide van Austerlitz. Ja ja, een heuse piramide geïnspieerd op de Pyramide van Gizeh in Egypte. De Fransen, die hier omstreeks 1800 waren gelegerd, hebben deze gebouwd als gedenkteken voor de overwinning van Napoleon in 1805 op het Oostenrijks en Russische leger bij Austerlitz in Tsjechië. Even later lopen we ook langs het dorp Austerlitz waar we een lekker portie kibbeling scoren. De naam van het dorp is te danken aan het Franse legerkamp dat hier destijds op de heide lag. Bij dat kamp ontstond het dorp.

Trekvogelpad etappe 11 paddestoelen op boom
Trekvogelpad etappe 11 bankje

Vol nieuwe energie

een lekker zout visje zetten we in op de laatste kilometers van ons driedaagse wandelavontuur. Via een mooie route lopen we terug naar Maarn waar we de zestig kilometer aantikken. Nog even een mandarijntje voor Lotje voordat we de auto instappen en richting de Polder rijden. Het waren drie briljante wandeldagen. Behoorlijk mooi weer gehad, leuk gezelschap en enorm gastvrij ontvangen op onze slaapadressen. We zijn echt in de watten gelegd. Een mooie manier om het jaar en Trekvogelpad etappe 11 af te sluiten.

Trekvogelpad etappe 11 visje in Austerlitz
Trekvogelpad etappe 11 kastanjes
Trekvogelpad etappe 11 paddestoelen op boom

Meer lezen over het Trekvogelpad (LAW 2)? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

 

Wil je het Trekvogelpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.