Dit weekend willen we het Trekvolgepad uitlopen. We parkeren de camper in Eibergen. Vanuit daar willen we met de bus naar Ruurlo. Mocht ons Manaslumaatje Maurice nu net in de buurt zijn en ons een lift aanbieden. Beter! We zijn aan de late kant, dus dat komt goed uit. Rond 13.30 uur staan we aan het begin van Trekvogelpad etappe 20. Fijn. Nu kan Lotje meteen een tukkie doen en kunnen wij lekker lopen.
Trekvogelpad etappe 20 Ruurlo tot Eibergen, met Maurice
Trekvogelpad etappe 20 Ruurlo tot Eibergen, winterzon
Trekvogelpad etappe 20 Ruurlo tot Eibergen, mooie paden

Trekvogelpad etappe 20: kleinschalig landschap

De route start een beetje saai en veelal verhard. Later komen we op de wat leukere plekjes en paadjes met meer groen. Op deze stukken zie je het traditionele authentieke kleinschalige landschap van de Achterhoek met haar prachtige ruige wegbermen, begroeide houtsingels en zo nu en dan een verdwaald boompje middenin de wei. Het mooie Nederland.
Trekvogelpad etappe 20 Ruurlo tot Eibergen, Lotje poseren
Trekvogelpad etappe 20 Ruurlo tot Eibergen, lente

Authentiek Achterhoek

Wanneer Lotje wakker is, zoeken we een bankje om te picknicken in de buitenlucht. Wanneer we al lang en breed zitten, valt ons pas op dat we recht op de monumentale boerderij Wolink kijken. Dit traditionele Achterhoekse hallenhuis komt uit 1770 en heeft twee opvallende endskamers aan de voorzijde (meestal was het er één). Hier gingen de boer en boerin wonen wanneer kinderen de boerderij hadden overgenomen. Tussen beide kamers staat een oude stenen waterput. Niet alleen de boerderij maar ook het landschap eromheen is authentiek: kleinschalig landschap, moestuin, boomgaard, akkers op een hooggelegen zandgrond, bosjes en houtwallen. Net voordat we vertrekken vraagt Lotje of ze op foto mag. Voor de grote boom wil ze staan. ‘Natuurlijk lieverd, jij mag altijd op de foto.’
Trekvogelpad etappe 20 Ruurlo tot Eibergen broodje pindakaas
Trekvogelpad etappe 20 Ruurlo tot Eibergen Boerderij Wolink
Trekvogelpad etappe 20 Ruurlo tot Eibergen, JP bankje

Heerlijk camperleven

Langzaam lopen we verder richting eindpunt Trekvogelpad etappe 20. Wanneer we in Eibergen aankomen, wandelen we rustig naar de camper. We zoeken een leuk plekje voor de nacht. Vanuit smurfmobiel zien we een prachtige zonsondergang, eten een bordje pasta en gaan op tijd onder een dubbele laag wol. We genieten echt enorm van ons campertje. Vrijheid en simple life. Heerlijk!
Trekvogelpad etappe 20 Ruurlo tot Eibergen, slaap lekker
Trekvogelpad etappe 20 Ruurlo tot Eibergen, camperen

Meer lezen over het Trekvogelpad (LAW2)? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Onmisbaar tijdens het Trekvogelpad: het routeboekje.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.