De vorige etappe eindigde bij de watervallen in Loenen. Deze week rijden we met de camper naar Loenen om later op de dag weer met het openbaar vervoer terug te reizen. Een heel gepuzzel met het ov de laatste etappes, maar het einde is in zicht. Dit weekend geen meerdaags wandelavontuur, maar een dagje. Ook gezellig. Trekvogelpad etappe 18, daar gaan we dan!

Trekvogelpad etappe 18: (Huize) Eerbeek

In no time zijn we op de route. We lopen langs een paar mooie ezeltjes. ‘Paardje, paardje’, roept Lotje. Vooruit, we keuren het goed. Buiten is het koud, Pak aan, muts op, deken over, Lekker die buitenlucht. Eerst lopen we langs de Apeldoorn-Arnhem spoorlijn, een monument van de 19e-eeuwse industriële ontwikkeling. Na de WO2 is de spoorlijn gesloten. In de zomer rijdt er een toeristische stoomtrein. Bij Huize Eerbeek zoeken we een bankje: broodje pindakaas, kopje thee, niks meer aan doen. Lotje voert de eendjes met het oude brood dat we meehebben. Iedereen gelukkig.

Wil je het Trekvogelpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Trekvogelpad etappe 18 Loenen tot Vorden (Wichmond) ezels
Trekvogelpad etappe 18 Loenen tot Vorden (Wichmond) gezellig meisje
Trekvogelpad etappe 18 Loenen tot Vorden (Wichmond) eendjes voeren Huize Eerbeek
Trekvogelpad etappe 18 Loenen tot Vorden (Wichmond) Brummensche Waarden

Kleine gelukjes onderweg

Na Eerbeek lopen we het landelijk gebied weer in. Op de vlakte staat flink wat wind. Gelukkig schijnt de zon, anders was het behoorlijk fris. Bij de golfbaan van Landgoed Engelenburg vinden we een paar golfballen waar Lotje weer een paar uur zoet mee is. Later nog een aantal leuke self service wegwinkeltjes op de route. Altijd weer een verrassing wat je onderweg tegenkomt en hoe ‘klein’ geluk kan zijn.😉

Trekvogelpad etappe 18 Loenen tot Vorden (Wichmond) (11)
Trekvogelpad etappe 18 Loenen tot Vorden (Wichmond) pontje Brummen
Trekvogelpad etappe 18 Loenen tot Vorden (Wichmond) pontje IJssel Brummen

Trekvogelpad etappe 18: Achterhoek

Net voorbij Brummen gaan we met het pontje de IJssel over. Ik krijg altijd vakantiegevoel van die pontjes. Tijdens ons Rondje Nederland op de fiets deden we er soms vier per dag. Als we de IJssel oversteken lopen we Bronckhorst in en zijn we officieel in de Achterhoek. ‘Wat een prachtig dorpje’, zeggen we tegen elkaar. Maar Bronckhorst blijkt een stad te zijn.😉 Net een openluchtmuseum. Overal is aandacht aan besteed: de straatjes, de huizen, alles ziet er tiptop uit. Bronckhorst kreeg in 1482 stadsrecht en noemt zich het kleinste stadje van Nederland, maar met zo’n 150 inwoners is het natuurlijk gewoon een gehucht.

Trekvogelpad etappe 18 Loenen tot Vorden (Wichmond) Baakse Beek
Trekvogelpad etappe 18 Loenen tot Vorden (Wichmond), Lente

Via Baakse Beek naar Wichmond en Vorden

Het pad langs de Baakse beek is mooi. Wel even goed duwen met de kar door het drassige land. Het Trekvogelpad is niet echt ingesteld op karretjes of kinderwagens, mocht je het overwegen. We moeten de kar zo nu en dan over bruggen of hekjes te tillen. Alleen is dit niet te doen, maar met z’n tweeën komen we een heel eind. Trekvogelpad etappe 18 eindigt officieel In Wichmond maar wij lopen door naar Vorden, omdat daar een station is.

Trekvogelpad etappe 18 Loenen tot Vorden (Wichmond), ijsje
Trekvogelpad etappe 18 Loenen tot Vorden (Wichmond) zonsondergang
Trekvogelpad etappe 18 Loenen tot Vorden (Wichmond) vistrappen

Meer lezen over het Trekvogelpad (LAW 2)? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

 

Wil je het Trekvogelpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.