Over Trekvogelpad etappe 5 geen mooie verhalen over tjilpende vogeltjes of een lekker zonnetje op het tentdoek waardoor we wakker werden. Nee, de keiharde realiteit is dat we niet geslapen hebben en zo brak als een tientje de tent uit rollen. Lotje vindt kamperen niet leuk en dat moest heel Landsmeer weten. Van 20.00 uur tot 24.00 uur ging het goed. Maar toen de wereld op een oor lag, vond mevrouw het welletjes geweest.😉

Trekvogelpad etappe 5: kater

Met een kater staan we op. Lotje moest een béétje wennen aan slapen in een tent dus JP heeft de hele nacht met haar moeten wandelen om haar stil te krijgen. Telkens als we dachten dat ze weer sliep en haar terug in de tent wilden leggen, leek het kantelpunt van 90 graden een aanleiding om weer te gaan brullen. En op zo’n stille camping lijkt dat er ineens veel harder aan toe te gaan dan thuis. 🙈 JP kent Landsmeer inmiddels op zijn duimpje.🙃

Wil je het Trekvogelpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Trekvogelpad-etappe-5-Landsmeer-tot-B-roek-in-Waterland-Lotje-en-haar-Thule-Cross
Trekvogelpad-etappe-5-Landsmeer-tot-B-roek-in-Waterland-picknicken
Trekvogelpad-etappe-5-Landsmeer-tot-B-roek-in-Waterland-over-bruggetjes-kaasbroodjes-tegen-een-kater

Survivallen Trekvogelpad etappe 5

Wanneer we Landsmeer uitlopen, bevinden we ons meteen midden in het groen. We lopen richting Het Schouw waar we met het pontje oversteken. Altijd leuk! Daar kunnen we kiezen voor een alternatieve (en kortere) route die verplicht is tijdens het broedseizoen (van 15 maart tot 15 juli) of wanneer je een hond bij je hebt. Geen van beide is het geval dus we gaan voor de reguliere route door het veenplassengebied.

Trekvogelpad-etappe-5-Landsmeer-tot-B-roek-in-Waterland-door-het-hoge-gras
Trekvogelpad-etappe-5-Landsmeer-tot-B-roek-in-Waterland-Varkensland
Trekvogelpad-etappe-5-Landsmeer-tot-B-roek-in-Waterland-over-bruggetjes

Trekvogelpad etappe 5: genieten

Wanneer we de velden inlopen roept een bewoner vanuit zijn tuin, ‘Er zijn veel obstakels onderweg hoor.’ ‘We houden wel van een uitdaging!’, schreeuwen we terug. Vervolgens lopen we een aantal kilometer over niet gemaaide paden en houten bruggetjes die niet gemaakt zijn voor ons wagentje. Zonder Jacobyn hadden we het niet gered. 🙈 Dat neemt niet weg dat de route prachtig is. Midden in Varkensland strijken we neer voor een picknicklunch. De grootste moeheid is inmiddels weggetrokken. Met een lekker kopje thee en een paar vette kaasbroodjes achter de kiezen kan ik oprecht zeggen: genieten!

Trekvogelpad-etappe-5-Landsmeer-tot-B-roek-in-Waterland-over-bruggetjes-waterhoentje-broeden
Trekvogelpad-etappe-5-Landsmeer-tot-B-roek-in-Waterland-kijk-daar
Trekvogelpad-etappe-5-Landsmeer-tot-B-roek-in-Waterland-Broek-in-Waterland-in-zicht

Lekker slapen bij Jesse

Broek in Waterland verrast ons. Wat een prachtig monumentaal dorp! Het is meteen zweten geblazen. Bij de veenplassen stond een lekker briesje maar in het dorp is het windstil. We geven Jacobyn een dikke knuffel en zetten haar op de bus. Pas dan voelen we hoe moe we zijn. We overwegen naar huis te gaan maar besluiten niet over één nacht ijs te gaan. Op zoek naar een camping dus. Drie telefoontjes verder blijken de meeste gesloten. We wijken uit naar B&B Slapen bij Jesse. Een beetje boven ons budget, maar het was het meer dan waard. Even relaxen en een goede nachtrust doet ons goed. We sluiten Trekvogelpad etappe 5 met een goed gevoel af.😊

Trekvogelpad-etappe-5-Landsmeer-tot-B-roek-in-Waterland-over-bruggetjes-Jacobyn-en-JP
Trekvogelpad-etappe-5-Landsmeer-tot-B-roek-in-Waterland-kijk-daar-1

Meer lezen over het Trekvogelpad (LAW2)? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

 

Wil je het Trekvogelpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.