Buienradar check. De voorspellingen voor Trekvogelpad etappe 9 zijn goed dus we laten onze regenkleding thuis. Onderweg naar Maarn, waar we de trein naar Hilversum pakken, trekt de lucht dicht. Hoe verder we van huis zijn, hoe bewolkter het wordt, waarna we het epicentrum van de plensbuien inrijden. Ai! Drie dagen wandelen zonder regen- en droge kleding is niet heel chill. Fingers crossed.

Trekvogelpad etappe 9 Westerheide Schotse Hooglander
Schotse hooglander

Trekvogelpad etappe 9 met Lisa en Bram

Op Hilversum Mediapark pikken we Lisa en Bram op, zij lopen vandaag mee. De regen lijkt inmiddels gestopt. Vanaf het station zijn we zo op de route. Wanneer we de Westerheide oplopen wanen we ons even op Afrikaanse savanne. Het is de laaghangende zon in combinatie met de ochtendmist, een enkele verdwaalde boom en een kudde grazende Schotse hooglanders. Ik geloof niet dat ik er ooit zoveel tegelijk heb gezien. De heide is groot en uitgestrekt. Mooi! We lopen stevig door over de natte paden.

Trekvogelpad etappe 9 Door de blubber
Door de blubber
Trekvogelpad etappe 9 Westerheide Hilversum
Westerheide Hilversum
Trekvogelpad etappe 9 fotomomentje
Fotomomentje
Trekvogelpad etappe 9 bankje op de heide
Bankje op de hei
Trekvogelpad etappe 9 bewegwijzering
Bewegwijzering

Wandelen met baby

Een omgevallen boom, de ideale lunchplek. We halen een thermoflesje koffie en thee tevoorschijn en toveren een paar broodjes en een mandarijntje voor Lotje uit de kar. Tijd voor het meisje om haar beentjes te strekken voordat ze straks haar middagslaapje doet. Wandelen met een kleintje is prima te doen, het vergt alleen iets meer voorbereiding en planning. We zijn minder vrij dan vroeger, maar kunnen nog steeds veel. Het is maar net hoe je er mee omgaat.

Trekvogelpad etappe 9 reflectie in plassen
Reflectie in het water
Trekvogelpad etappe 9 Lisa en Paula
Lisa en Paula

Plezier van onze kar

Als het flauwe zonnetje doorbreekt is het buiten goed vertoeven. Het is warm en het wolkendek breekt op steeds meer plekken open en laat helderblauwe lucht zien. We lopen langs Nederlands allereerste paddestoel (wegwijzer) en vergeten er een foto van te maken (dom!). Van de Westerheide lopen we richting Zuiderheide om onze route voort te zetten over een helder rood bladerentapijt in het bos. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat het herfst is. Paadjes zijn modderig en nat. Gelukkig rijdt Lotje’s bolide er moeiteloos doorheen. We zeggen het bijna iedere tocht tegen elkaar, ‘Trekvogelpad etappe 9 Hilversum Mediapark tot Baarn

Wandelen Hilversum
Trekvogelpad etappe 9 blij meisje
Tevreden meisje
Trekvogelpad etappe 9 Hilversum Mediapark tot Baarn
Wandelen over de heide

Trekvogelpad etappe 9: Kasteel Groeneveld

Na de Zuiderheide lopen we via slingerpaadjes en waterpartijen naar kasteel Groeneveld. Alle eendjes zwemmen in het water. Grandcafé Groeneveld is, ondanks Corona, gelukkig open voor to go bestellingen. We nemen een goede bak koffie met wat lekkers (de carrot cake is een aanrader!). Wel zo gezellig voordat we straks weer afscheid nemen van elkaar. De laatste kilometers lopen we door de bossen richting station Baarn, waar Lisa’s auto staat. Daag schatjes, bedankt voor de gezelligheid.

Trekvogelpad etappe 9 Hilversum Mediapark naar Baarn
Westerheide
Trekvogelpad etappe 9 kusje in het bos
Beter wordt het niet

Lekker slapen, goed geregeld

Wij eindigen Trekvogelpad etappe 9 bij de Appie voor een paar poncho’s (just in case), boodschapjes en een maaltijd voor vanavond. Dan struinen we naar ons overnachtingsadres in het centrum van dit prachtige stadje met haar mooie huizen. Bij Vrienden op de fiets wacht ons een warme kamer, een fijn tweepersoonsbed, een waterkoker en een koffiezetapparaat… wat wil je nog meer? 😊 Lotje slaapt in de Trekvogelpad etappe 9 Kasteel Groeneveld voorzijde

Kasteel Groeneveld
Trekvogelpad etappe 9 Kasteel Groeneveld
Water Kasteel Groeneveld
Trekvogelpad etappe 9 Grandcafé Groeneveld carrotcake
Carrotcake
Trekvogelpad etappe 9 koffie to go
Grandcafé Groeneveld

Meer lezen over het Trekvogelpad? Of andere wandelroutes in Nederland? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Trekvogelpad (LAW 2):

Pieterpad (LAW 9):

Tips:

  • Met een Weekend Vrij abonnement van de NS reis je onbeperkt heen en terug naar de plek van bestemming voor € 34,- per maand.
  • Schaf het Trekvogelpadboekje aan. Hiermee beschik je over alle informatie die je nodig hebt om de route onbezorgd te lopen.