Buienradar check. De voorspellingen voor Trekvogelpad etappe 9 lijken goed dus de regenjas blijft thuis. Onderweg naar Maarn, waar we de trein naar Hilversum pakken, trekt de lucht dicht. Hoe verder we van huis zijn, hoe bewolkter het wordt. Dan rijden we het epicentrum van de plensbuien in. Ai! Drie dagen wandelen zonder regen- en droge kleding is niet heel chill. Fingers crossed.

Trekvogelpad etappe 9: Bram en Lisa

Op Hilversum Mediapark pikken we Lisa en Bram op, zij lopen vandaag mee. De regen lijkt inmiddels gestopt. Vanaf het station zijn we zo op de route. Wanneer we de Westerheide oplopen wanen we ons even op Afrikaanse savanne. Het is de laaghangende zon in combinatie met de ochtendmist, een enkele verdwaalde boom en een kudde grazende Schotse hooglanders. Ik geloof niet dat ik er ooit zoveel tegelijk heb gezien. De heide is groot en uitgestrekt. Mooi! We lopen stevig door over de natte paden.

Wil je het Trekvogelpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Trekvogelpad etappe 9 Door de blubber
Trekvogelpad etappe 9 fotomomentje
Trekvogelpad etappe 9 Westerheide Hilversum

Wandelen met baby

Een omgevallen boom, de ideale lunchplek. We halen een thermoflesje koffie en thee tevoorschijn en toveren een paar broodjes en een mandarijntje voor Lotje uit de kar. Tijd voor het meisje om haar beentjes te strekken voordat ze straks haar middagslaapje doet. Wandelen met een kleintje is prima te doen, het vergt alleen iets meer voorbereiding en planning. We zijn minder vrij dan vroeger, maar kunnen nog steeds veel. Het is maar net hoe je er mee omgaat.

Trekvogelpad etappe 9 reflectie in plassen
Trekvogelpad etappe 9 Lisa en Paula

Plezier van onze kar

Als het flauwe zonnetje doorbreekt is het buiten goed vertoeven. Het is warm en het wolkendek breekt op steeds meer plekken open en laat helderblauwe lucht zien. We lopen langs Nederlands allereerste paddestoel (wegwijzer) en vergeten er een foto van te maken (dom!). Van de Westerheide lopen we richting Zuiderheide om onze route voort te zetten over een helder rood bladerentapijt in het bos. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat het herfst is. Paadjes zijn modderig en nat. Gelukkig rijdt Lotje’s bolide er moeiteloos doorheen. We zeggen het bijna iedere tocht tegen elkaar, ‘Beste aankoop ever!’

Trekvogelpad etappe 9 Hilversum Mediapark tot Baarn
Trekvogelpad etappe 9 blij meisje

Trekvogelpad etappe 9: Kasteel Groeneveld

Na de Zuiderheide lopen we via slingerpaadjes en waterpartijen naar kasteel Groeneveld. Alle eendjes zwemmen in het water. Grandcafé Groeneveld is, ondanks Corona, gelukkig open voor to go bestellingen. We nemen een goede bak koffie met wat lekkers (de carrot cake is een aanrader!). Wel zo gezellig voordat we straks weer afscheid nemen van elkaar. De laatste kilometers lopen we door de bossen richting station Baarn, waar Lisa’s auto staat. Daag schatjes, bedankt voor de gezelligheid.

 

Trekvogelpad etappe 9 Kasteel Groeneveld
Trekvogelpad etappe 9 koffie to go
Trekvogelpad etappe 9 Kasteel Groeneveld voorzijde
Trekvogelpad etappe 9 Grandcafé Groeneveld carrotcake

Lekker slapen, goed geregeld

Wij eindigen Trekvogelpad etappe 9 bij de Appie voor een paar poncho’s (just in case), boodschapjes en een maaltijd voor vanavond. Dan struinen we naar ons overnachtingsadres in het centrum van dit prachtige stadje met haar mooie huizen. Bij Vrienden op de fiets wacht ons een warme kamer, een fijn tweepersoonsbed, een waterkoker en een koffiezetapparaat… wat wil je nog meer? 😊 Lotje slaapt in de Deryan naast ons, als een roosje. Goed geregeld!

Trekvogelpad etappe 9 Hilversum Mediapark naar Baarn
Trekvogelpad etappe 9 kusje in het bos

Meer lezen over het Trekvogelpad (LAW 2)? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

 

Wil je het Trekvogelpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.