De afstand naar Enschede is te groot voor één wandelweekend (lees: het is niet leuk voor Lotje om zolang in de kar te zitten), dus we wandelen vandaag één dagj, zodat we een volgend weekend de route kunnen uitlopen. Trekvogelpad etappe 19 is een kort dagje. De officiële etappe loopt van Wichmond naar Ruurlo, maar wij hebben de vorige etappe verlengd omdat ze in Vorden een station hebben en in Wichmond niet. Veel handiger dus.
Trekvogelpad etappe 19 Vorden (Wichmond) tot Ruurlo, kruispunt Trekvogelpad Pieterpad
Trekvogelpad etappe 19 Vorden (Wichmond) tot Ruurlo, picknickbankje Kasteel Vorden
Trekvogelpad etappe 19 Vorden (Wichmond) tot Ruurlo, oude boom

Kasteen Vorden en de Lodewijkslinde

Vanaf station Vorden lopen we richting Kasteel Vorden. Ik herken het meteen van het Pieterpad. Ja hoor, op deze plek kruisen de routes. Kasteel Vorden is in de 16de eeuw gebouwd op de plek van een middeleeuws kasteel. Een prachtige plek. Tegenwoordig kan je er overnachten, trouwen of eten in het restaurant. Naast het kasteel staat de 400 jaar oude Lodewijkslinde, waaronder Lodewijk XIV in 1672 zou hebben liggen rusten. De eerste krokusjes komen al op. Het lijkt wel lente!
Trekvogelpad etappe 19 Vorden (Wichmond) tot Ruurlo, LAW teken
Trekvogelpad etappe 19 Vorden (Wichmond) tot Ruurlo, onderweg

Trekvogelpad etappe 19: asfaltwegen

Dan volgt een deel over verharde wegen. Niet het meest inspirerende stuk van Trekvogelpad etappe 19. Het ligt waarschijnlijk ook een beetje aan het seizoen waarin we lopen. Wij wandelen gek genoeg bijna altijd in de winter, terwijl het voorjaar en najaar de omgeving natuurlijk mooier maakt. Maar dat vinden we niet zo erg. Lekker in beweging zijn en je laten verrassen is ook leuk.
Trekvogelpad etappe 19 Vorden (Wichmond) tot Ruurlo, vogels luisteren
Trekvogelpad etappe 19 Vorden (Wichmond) tot Ruurlo, specht in actie

Reeën en een specht

Het einde van Trekvogelpad etappe 19 is divers. Alsof we over een lappendeken lopen: akkers, weiden, bossen. In het bos tikt een grote bonte specht er stevig op los. In de verte lopen groepjes groepen reeën langs de bosrand. Het maakt ons altijd weer een beetje blij als je zoveel moois ziet. De laatste kilometers gaan over de asfaltweg richting het station. Lekker weertje, fijn gekletst, leuke dingen gezien. Het was weer een mooi dagje.
Trekvogelpad etappe 19 Vorden (Wichmond) tot Ruurlo, JP langs riet
Trekvogelpad etappe 19 Vorden (Wichmond) tot Ruurlo, LAW teken
Trekvogelpad etappe 19 Vorden (Wichmond) tot Ruurlo, reeën bosrand

Meer lezen over het Trekvogelpad (LAW2)? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Onmisbaar tijdens het Trekvogelpad: het routeboekje.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.