De wildkampeerplek van gister beviel goed, dus we besluiten er nog een nachtje door te brengen. Als we wakker worden schijnt het zonnetje op de daktent. Tegelijkertijd blazen we wolkjes en staan de bloemen op de ramen. We zitten dus weer veilig onder de fleecedekentjes tijdens het ochtendritueel: koffie, thee en havermoutpannenkoekjes met Griekse yoghurt, appel en kaneel, Trekvogelpad etappe 22 staat voor de deur. Vandaag tikken we de route af. Leuk leuk!

Trekvogelpad etappe 22: laatste etappe

Met de camper rijden we naar Haaksbergen om vanuit daar richting de Koekoeksbrug te lopen. Hier begint Trekvogelpad etappe 22 voor ons. In het zonnetje wandelen we langs de Buursebeek richting Buurserzand. De Buurserbeek ontspringt in het Duitse Ahaus en heet daar de Aa. Wanneer het riviertje de grens overgaat krijgt het de naam Buurserbeek. In Diepenheim verandert de naam in Schipbeek en onder deze naam stroomt ze Deventer binnen. Buurserzand is bekend terrein. Hier fietsten we ook tijdens ons Rondje Nederland op de fiets. Het gebied staat bekend om de jeneverbessen. De struiken zijn 125 tot 150 jaar oud. Omdat er geen schapen meer grazen, krijgen de bessen kans om te ontkiemen.

Wil je het Trekvogelpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Trekvogelpad etappe 22 Buurserzand tot Enschede, gezellig wakker worden in de camper
Trekvogelpad etappe 22 Buurserzand tot Enschede, lekker wakker worden

Trekvogelpad etappe 22: picknicken

Zoals gebruikelijk eten we weer ons broodje pindakaas op een bankje langs de route. Ik geniet altijd enorm van deze kneuterigheid. Kopje thee, broodje pindakaas, mooi weer, goed gezelschap… kan het beter? Daarna vervolgen we langzaam de route. Met de nadruk op langzaam, want soms wil Lotje ook zelf even lopen. Meestal gaat dat niet zo vlug. Er is ook zoveel te zien onderweg.🧡
Trekvogelpad etappe 22 Buurserzand tot Enschede, lunchen
Trekvogelpad etappe 22 Buurserzand tot Enschede, wit-rood pijltjes

Finish bereikt wohoo!

Via recreatieplas Rutbeek lopen we richting Enschede. Wanneer het bord ‘Enschede’ in beeld komt, lopen we officieel de stad in. Niet het leukste deel van de route, dus we voeren het tempo op.😉 Op het station zoeken we een leuk plekje voor ‘de eindfoto’. Helaas is deze er niet, dus het wordt een foto voor de fietsenstalling.🎉 (Zelf de slingers ophangen toch?) We hebben het superleuk gehad tijdens onze mini-avontuurtjes in eigen land. Ik denk dat Lotje met twee jaar de jongste wandelaar is die het volledige Trekvogelpad heeft gelopen. Begonnen toen ze twee maanden was, gefinisht toen ze twee was. Onze kanjer!🧡
Trekvogelpad etappe 22 Buurserzand tot Enschede, handige hekjes
Trekvogelpad etappe 22 Buurserzand tot Enschede, vogelhuisje
Trekvogelpad etappe 22 Buurserzand tot Enschede, finale

Meer lezen over het Trekvogelpad (LAW 2)? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

 

Wil je het Trekvogelpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.