Het laatste dagje van ons wandelweekend staat voor de deur. Koud vandaag! Met een ontbijtje achter de kiezen, rijden we naar de bushalte. Lotje zwaait naar de vrachtwagenchauffeurs en als ze toeteren begint ze in haar handjes te klappen. We zijn mooi op tijd vandaag en lopen flink door. Dat kan ook, want er is weinig interessants te zien onderweg. Veel lange rechte stukken en het merendeel verhard. Het weer is een beetje grauw en grijs, dus dat werkt ook niet mee. Gelukkig lopen we wel heel lekker en ook Lotje is goed te pas.

Trekvogelpad etappe 17: hoogste punt

Vanuit Hoenderloo lopen we het bos in. Dit ‘eentonige’ naaldbos wordt door Staatsbosbeheer omgevormd tot gemengd bos. Na een stukje over de hei lopen we over de grote stuwwal van de oostelijke Veluwe: Schenkenshul. Met 80m het hoogste punt van het Trekvogelpad. Wanneer we de N788 oversteken, lopen we langs wegrestaurant Mendel. We moeten nog eten en het is fris, dus een kopje warme snert gaat er goed in. Lotje eet voor drie. Met een volle buik en een schone luier slaapt ze daarna als een roosje.

Wil je het Trekvogelpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Trekvogelpad etappe 17 onderweg naar Schenkenshul
Trekvogelpad etappe 17 Schenkenshul
Trekvogelpad etappe 17 tapijt van herfstbladeren

Trekvogelpad etappe 17: hertjes en watervallen

Na de lunch is de route aanzienlijk leuker dan daarvoor. We zien nog een aantal mooie watervalletjes bij Beekbergen en Loenen. Dit was wel zo’n beetje het hoogte punt van de dag. Ok, het mooie gekleurde herfsttapijtje in het bos was ook niet mis. Net wanneer we ons afvragen waarom we eigenlijk geen hertjes hebben gezien, lopen er een stuk of zes achter elkaar tussen de naaldbomen. Hoe leuk!
Trekvogelpad etappe 17 watervallen bij Loenen en Beekbergen
Trekvogelpad etappe 17 Hoenderloo tot Loenen waterval

Snel weer wandelen

Aan het begin van de middag lopen we Loenen binnen. Op zoek naar de camper. Het kleine meisje schuiven we met kar en al naar binnen. Ze wordt pas wakker als we thuis de straat inrijden. De gezonde buitenlucht.😉 Wat was het fijn om weer een lang weekend buiten te zijn. Gaan we snel weer doen. Ook de camper is goedgekeurd… Binnenkort weer een stukje rijden.
Trekvogelpad etappe 17 koe
Trekvogelpad etappe 17 koetjes in de wei Loenen
Trekvogelpad etappe 17 Lotje slapen in de kar

Meer lezen over het Trekvogelpad (LAW 2)? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

 

Wil je het Trekvogelpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.