Na drie maanden veel te veel achter de computer te hebben gezeten, moet ik (van mezelf) naar buiten. We besluiten Trekvogelpad etappe 12 en 13 te lopen. Even uitwaaien. Met een overnachting bij Vrienden op de fiets, kunnen we weer twee dagen genieten. Omdat we met de trein erg lang onderweg zouden zijn, kiezen we er dit keer voor om met de auto naar Rhenen te rijden. Vanuit daar pakken we de trein naar Maarn en lopen we in twee dagen terug.

Trekvogelpad etappe 12: oorpijn

In Maarn ga ik eerst nog even langs de DA. Ik heb oorpijn. Met een Diclofenac achter de kiezen, gaat het weer aardig. Na 13.00 uur gaan we van start. We lopen onder het spoor door meteen de bossen in. Mooi wonen daar! 🙂 Richting Doorn is het praktisch allemaal bos. Mooi. We zien o.a. een grote bonte specht, pimpelmeesjes, koolmeesjes, zanglijsters, merels, vinkjes en een roodborstje. In Doorn lopen we kort door de bebouwing waarna we de weilanden in lopen. Daar spotten we een buizerd, veldleeuwerik en zilverreiger.

Wil je het Trekvogelpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Trekvogelpad-etappe-12-Maarn-tot-Leersum-bossen-bij-Maarn
Trekvogelpad-etappe-12-Maarn-naar-Leersum-Doorn
Trekvogelpad-etappe-12-Maarn-naar-Leersum-Kerk-Doorn
Trekvogelpad-etappe-12-Maarn-tot-Leersum-luchen-in-het-weiland
Trekvogelpad-etappe-12-Maarn-tot-Leersum-Groenensteynse-steeg

IJsje in Langbroek

Het eerstvolgende dorpje is Langbroek. Hoewel het dorp uitgestorven lijkt, staat er een rij voor de ijswinkel. Dat moet goed zijn. Het is Lotjes eerste ijsje en ze vindt hem superlekker, maar spelen met het lepeltje is eigenlijk nog veel leuker. Hoewel de zon schijnt, is het nog behoorlijk fris buiten. Niet zo gek begin april. Wanneer we verder lopen passeren we een aantal mooie landhuizen: Sandenburg, Walenburg en Groenensteijn. In de sloot zwemmen eenden, meerkoetjes en waterhoentjes. Het verbaast me hoe mooi de omgeving is. En wat een prachtige oude huizen!

Trekvogelpad etappe 12 Maarn naar Leersum over Rhodensteijselaan
Trekvogelpad-etappe-12-Maarn-tot-Leersum-Hallo-Lotje
Trekvogelpad-etappe-12-ijsjes-in-Langbroek
Trekvogelpad-etappe-12-Maarn-tot-Leersum-mijn-eerste-softijsje

Trekvogelpad etappe 12: bezemstelenbos

Na landhuis Groenesteyn lopen we langs een knaloranje varken en gele knotbomen richting ‘bezemstelenbos’. Het essenhout is hier vanaf de 10de eeuw aangeplant en de takken lopen snel uit wanneer ze zijn gesnoeid. Ze gebruiken het voor bezemstelen, bonenstaken en brandhout. De stronken, die na tientallen jaren een omtrek van ruim twee meter krijgen, hebben een bijzondere natuurwaarde. Er groeien zeldzame mossen en zijn rijk aan vogels. Tussen de takken, zien we een hermelijntje kruipen. Grappig, deze had ik nog nooit in het echt gezien.

Trekvogelpad-etappe-12-landgoed-Sandenburg
Trekvogelpad-etappe-12-Maar-tot-Leersum-bezemstelenbos
Trekvogelpad-etappe-12-Maarn-naar-Leersum-bossen-Maarn

Slapen op de kaasboerderij

Over de landweggetjes lopen we verder richting Darthuizen en Leersum. Hier slapen we op een kaasboerderij. We worden hartelijk ontvangen door de opa en oma van 13 kleinkinderen. Dit betekent een speelparadijs voor Lotje. Ze zit meteen op een speelgoedtrekker, krijgt een beker met limonade en een lekker koekje. Zij blij, wij blij. Na een fijne douche, een goede maaltijd en ’s avonds een kopje koffie met de gastheer en gastvrouw. Dan kruipen we op ons nest in. Morgen vroeg op.

Trekvogelpad-etappe-12-Maarn-tot-Leersum-knotten
Trekvogelpad-etappe-12-Maarn-tot-Leersum-Landgoed-Groenesteyn-varken
Trekvogelpad-etappe-12-bermbloemen

Meer lezen over het Trekvogelpad (LAW 2)? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

 

Wil je het Trekvogelpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.