Trekvogelpad etappe 4. Voor het eerst sinds de corona-uitbraak staat er weer een wandelweekend op de planning. Het is bloedheet maar dat geeft niet. Na zo’n lange tijd thuiszitten zijn we extra gemotiveerd. Een andere leuke bijkomstigheid: Jacobyn loopt mee! Dit weekend dus een mini-reünie met ons Manaslumaatje. Gezellig. We ontmoeten elkaar op station Zaandijk Zaanse Schans. Na een bak koffie en wat broodjes voor onderweg lopen we richting startpunt.

Trekvogelpad etappe 4: hittegolf

Na Wormerveer lopen we tussen de bosjes en het riet om de Jagersplas. Een plas die is ontstaan door zandafzuiging voor de aanbouw van de Coentunnelweg A8. Een leuk stuk met veel water. Dat laatste kunnen we goed gebruiken met deze temperaturen. Om Lotje koel te houden, dompelen we met regelmaat shawls en hydrofiele luiers in het water. Ze moet wandelen natuurlijk wel leuk blijven vinden.😉

Wil je het Trekvogelpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Onderweg-naar-de-route
Trekvogelpad-etappe-4.-Wormerveer-naar-Landsmeer-Jagersplas
Trekvogelpad-etappe-4.-pauzeren

Zuinig op Lotje

Wanneer we het recreatiegebied uitlopen, komen we bij een spoorlijn. Via een viaduct moeten we naar de andere kant. Er zijn twee opties, een lange route en een shortcut. Het laatstgenoemde leek ons wel een uitdaging. Eerst tillen we de kar met Lotje erin door een gat in het hekwerk en vervolgens kruipen we er zelf door. Dan volgt een stijl zandpaadje omhoog. Het gaat niet helemaal vanzelf maar het uitgesleten pad verraad dat wij niet de eerste zijn. Aan de overkant lopen we toch maar even om. 😊

Trekvogelpad-etappe-4.-Wormerveer-naar-Landsmeer-1
Trekvogelpad-etappe-4.-Wormerveer-naar-Landsmeer-koeien

Trekvogelpad etappe 4: mooie natuurgebieden

Na een lang saai en bloedheet stuk langs de spoorlijn pauzeren we in de schaduw. Ik ben al bijna door m’n water heen. Even rustig aan doen dus. We vervolgen onze weg langs de Stooterplas. Mooi stuk! We wandelen langs koeien, plukken bramen van de struiken en zien veel vogels langs het water. Wanneer er huizen in zicht zijn, stoppen we voor water. Een van de huizen blijkt een Rustpunt, een pleisterplaats langs de route. Fantastisch! We kunnen het zo uit de kraan halen.

Trekvogelpad-etappe-4.-Bramen-plukken
Trekvogelpad-etappe-4.-Wormerveer-naar-Landsmeer-Twiskemolen

Slapeloze nacht

Twiske, een mooi natuurgebied, wemelt het van de recreatiemogelijkheden én het is prachtweer dus naast vogels, ganzen en zwanen zien we ook mensen in overvloed. Picknickkleedjes, bootjes en sup boards overal. Bij Twiskemolen lopen we Landsmeer binnen. Het laatste deel van de vierde etappe van het Trekvogelpad leidt ons door dit stadje. We hebben niks gereserveerd maar gelukkig heeft camping Het Rietveen nog plek. Het begin van ons allereerste kampeeravontuur met Lotje… en een slapeloze nacht.😉

Trekvogelpad-etappe-4.-slapen-op-Camping-De-Rietveen-Landsmeer
Trekvogelpad-etappe-4.-Een-verdiende-Corona

Meer lezen over het Trekvogelpad (LAW 2)? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

 

Wil je het Trekvogelpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.