rekvogelpad etappe 2. Na een uitgebreid ontbijt trekken we onze wandelschoenen weer aan. Spierpijn! Niet gek want na de bevalling is er praktisch niet meer gewandeld dan naar de douche, het bed of de commode. Vandaag brengen onze voetjes ons gelukkig verder. Van Alkmaar naar De Rijp, een tocht van zo’n 22 km. Het vriest. Lotje ligt met rode wangetjes in de wagen en slaapt bijna de hele weg. Fijn. De buitenlucht doet ons goed.

Trekvogelpad etappe 2: mooi Alkmaar

We lopen op ons dooie akkertje door rustig Alkmaar. Ik geloof niet dat ik hier ooit geweest ben, maar ik vind het een verrassend leuk stadje. Mooie parkjes, grachten, molens, kerkjes etc. De route in de binnenstad is onduidelijk aangegeven (of wij hadden het boekje beter moeten lezen 😉) maar het is zoeken om de juiste route te vinden. Dan maar onze eigen route. We wandelen nog even langs de supermarkt voor de boodschappen van vandaag. Gelukkig hebben we een grote kinderwagen. 😁

Vreemde geluidjes

Door problemen met de route in Alkmaar, zijn we later dan gepland. Pauzeplaats Akersloot is te ver weg. Lotje heeft nu een schone luier en voeding nodig. We stoppen op een verlaten bedrijventerrein net buiten de stad. Wanneer we de luier verschonen komt er plots een dame naar buiten. Ze was aan het werk en dacht dat ze een meeuw hoorde. Lotjes geluidjes vielen blijkbaar op. 🙈 Ze nodigt ons uit om binnen te komen. Na een kopje thee, voeding en schone luier kunnen we er weer tegengaan. Lief.

Trekvogelpad-etappe-2-Alkmaar-tot-De-Rijp-gracht-Alkmaar

Trekvogelpad etappe 2: blubberrrr

Via de Noordermolen en het pondje bij Akersloot lopen we verder door de weilanden richting Driehuizen. Een mooi stadje met, wat de naam niet doet vermoeden, 28 huizen. We zijn wat aan de late kant maar besluiten een drankje te doen bij De Vriendschap. Even opwarmen en Lotje verplaatsen naar de draagdoek. Straks leidt de route ons door drassige velden, over kleine brugjes en mooie schapenpaadjes. Dragen is dan prettiger. Lotje zit dus lekker bij Jan-Pieter onder de jas en ik neem de wagen voor rekening. Lekker scheuren door de blubberrrr.

Op basis van goed vertrouwen

Vijf minuten later dan afgesproken komen we aan bij onze Vrienden op de fiets. Het is donker en koud. We zijn blij dat we er zijn. We drinken gezamenlijk een kop koffie en dan gaan de gastheer en gastvrouw uit eten. Ze laten ons achter in huis en we krijgen een sleutel. Dat getuigt van vertrouwen. Prachtig. Blij dat dit nog kan in Nederland. Wij nemen een douche, halen eten bij de supermarkt en kruipen vroeg onder de wol. Slapen kost geen moeite. De luikjes vallen vanzelf dicht.

Trekvogelpad etappe 2 Alkmaar tot De Rijp, wandelmaatjes

Meer lezen over het Trekvogelpad (LAW2)? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Onmisbaar tijdens het Trekvogelpad: het routeboekje.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.