De musjes in de tuin, onze wandeltocht door Nepal en hun liefde voor schaatsen zijn zomaar een aantal onderwerpen die we tijdens het ontbijt bij onze Vrienden op de fiets aansnijden. Rond 09.30 pakken we de boel in. Lotje voeden, een schone luier en dan gaan we er weer tegenaan. Eindbestemming treinstation Wormerveer. Vanuit daar reizen we terug naar Bergen aan Zee waar de auto staat.

Trekvogelpad etappe 3: verkeerd gelopen

We laten De Rijp achter ons. Een prachtig dorp tussen de Schermer en de Beemster polder dat vroeger bekend was vanwege de haring industrie. Bij Spijkerboor gaan we met het pondje over. We hebben geluk want hij vaart in de winter alleen op zaterdag en zondag. Dat wisten we niet. Onderweg treffen we andere wandelaars. Al kletsend lopen we Westenknollendam binnen. Mmm, dit zou Oostenknollendam moeten zijn. We zijn een beetje verkeerd gelopen. 😉 We nemen afscheid en lossen het beide op onze eigen manier op.

Wil je het Trekvogelpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Trekvogelpad etappe 3, bruggetjes en blubber

Drankje bij de Poelboerderij

Onze gastheer van vanmorgen dacht dat De Poelboerderij, bij de natuurgebieden Wormer- en Jisperveld, tussen Kerst en Oud en Nieuw gesloten zou zijn. Gelukkig is dit niet het geval. Nadat we back on track zijn, strijken we hier neer voor het vaste ritueel (luier, voeding, koffie, thee en koek). Goed getimed! We zijn halverwege en kunnen onze wandeling opgeladen vervolgen richting eindstation. Wanneer we bijna klaar zijn zie we de andere twee wandelaars voorbij lopen. Hebben wij het toch beter gedaan.😉

Alles komt goed

Vlak voor Wormerveer lopen we langs de Zaanse Schans. Je kan er over de koppen lopen. In de trein komen we erachter dat er zondag geen buurtbus rijdt van Bergen naar Bergen aan Zee. Slim! Een aardige dame, die zojuist van haar elektrische fiets is beroofd en daarom met het ov reist, kent de eigenaar van een winkel in Bergen. Zij kunnen ons wellicht helpen. Zo gezegd, zo gedaan. De winkeleigenaar brengt JP naar zijn auto. Superlief! Ondertussen voed ik een inmiddels hongerige Lotje op een stoel tussen het winkelend publiek. Even later pikt JP ons op. Lekker naar huis.😊

Trekvogelpad-etappe-3-De-Rijp-tot-Wormerveer

Meer lezen over het Trekvogelpad (LAW 2)? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

 

Wil je het Trekvogelpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.