Vandaag te voet van Leersum naar Rhenen, waar onze auto staat geparkeerd. Zeker 27km dus we moeten een beetje vroeg uit de veren. Het is altijd weer afwachten hoe tevreden Lotje is, dus hoe vaak we moeten stoppen. Gelukkig hebben we alle drie supergoed geslapen. Dus we zijn er om 08.30 uur al helemaal klaar voor. 😊 De mensen waar we slapen willen graag een online kerkdienst volgen, dus dat komt goed uit. Na een uitgebreid ontbijt zijn we weer vroeg gevlogen.

Trekvogelpad etappe 13: mistige morgen

Wanneer we vertrekken is het nog lekker mistig buiten. De vinkjes, roodborstjes en kool- en pimpelmeesjes zijn al vroeg op. Ze zingen een vrolijk liedje. De grote bonte specht trommelde er ondertussen ook vrolijk op los. Bij kasteel Broekhuizen lopen we door de prachtige tuin. De narcissen staan volop in bloei en verklappen dat het lente is. Daarna breekt langzaam het zonnetje door. De jassen kunnen meteen uit. Ik vind de kracht van de zon altijd zoiets magisch.

Trekvogelpad-etappe-13-Leersum-tot-Rhenen-lekker-wakker-worden
Trekvogelpad-etappe-13-Leersum-tot-Rhenen-zonnetje-breekt-door
Trekvogelpad-etappe-13-Leersum-naar-Rhenen-schaapjes
Trekvogelpad-etappe-13-Leersum-naar-Rhenen-Kasteel-Broekhuizen

Allemaal leuke stadjes

Vlak voor Amerongen rennen er drie reetjes door het land. Prachtig. Het verbaast me omdat het behoorlijk druk is in de omgeving. Langs landgoed Zuylensteijn lopen we door Amerongen, waar we even een lekkere koffie en juice to go scoren. Mooi stadje dat Amerongen. Alleen maar leuke stadjes in Utrecht by the way. Langs de bosrand lopen we de stad uit. De ganzen gakken er flink op los. Voordat we de stad achter ons laten, kijken nog even naar de mooie skyline met kerk en beklimmen we de uitkijktoren met uitzicht over de uiterwaarden van de Nederrijn.

Trekvogelpad-etappe-13-lunchen-in-het-bos
Trekvogelpad-etappe-13-Leersum-tot-Rhenen-Amerongen-skyline
Trekvogelpad-etappe-13-Leersum-tot-Rhenen-sap-en-taartje-Huis-Zuylenstein-Amerongen

Mountainbiken

Met Elst aan onze rechterhand lopen we langs heide en door bossen richting Rhenen. We lopen Trekvogelpad etappe 13 supersnel uit. Op de een of andere manier verslijten we de kilometers met gemak. Lotje vermaakt zich goed door de bidon telkens uit de kar te gooien, en die moet JP dan weer oprapen. Dikke schik dat ze heeft haha. Het bos is heuvelachtig en mountainbiken uitermate populair. Ik kan me niet voorstellen dat ik er ooit zoveel tegelijk heb gezien in een bos. Corona zal hier ongetwijfeld een rol in spelen. We lunchen op een grasveldje in het bos.

Trekvogelpad-etappe-13-lunchen-in-het-bos
Trekvogelpad-etappe-13-Leersum-tot-Rhenen-Elst-heide
Trekvogelpad-etappe-13-Elst-heide-grafheuvels
Trekvogelpad etappe 13 Leersum tot Rhenen

Trots op onze kleine grote meid

De laatste kilometers van Trekvogelpad etappe 13 gaan door Rhenen. Wéér zo’n leuk stadje. Jammer dat de terrasjes nog niet geopend zijn, maar we vermaken ons ook met een gevulde thermosfles. Ook na dit weekend weer enorm trots op onze grote kleine meid. Altijd maar met papa en mama mee zonder een kik te geven. We zorgen ook goed voor haar natuurlijk. Zo nu en dan een takje, rietpluimpje of bloemetje in de kar om te spelen, genoeg mandarijntjes en water drinken uit een bidon. Dat is natuurlijk ook een feest.

Trekvogelpad-etappe-13-Leersum-tot-Rhenen-Elst
Trekvogelpad-etappe-13-Goedemorgen
Trekvogelpad-etappe-13-Goedemorgen
Trekvogelpad-etappe-13-Goedemorgen

Meer lezen over het Trekvogelpad (LAW2)? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Onmisbaar tijdens het Trekvogelpad: het routeboekje.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.