Het startpunt van Trekvogelpad etappe 8 ligt niet om de hoek. Dus laat starten betekent laat thuis, en dat is niet handig met kleine meisjes die vroeg naar bed moeten. Daarom zitten we vandaag om 08.00 uur in de trein naar Weesp. Het Trekvogelpad heeft qua openbaar vervoer minder mogelijkheden dan bijvoorbeeld het Pieterpad en vergt qua planning daarom iets meer van ons.

Trekvogelpad etappe 8: mooi Weesp

Trekvogelpad etappe 8 start in Weesp. Wanneer we het station uitlopen, glimlacht een zonnige stad naar ons. Alle brugjes, grachtjes, geveltjes en molentjes staan spot on in de schijnwerpers. Prachtig! Langs Torenfort Ossenmarkt wandelen we de stad uit. Vrijwel meteen bevinden we ons tussen de groene weides. In de verte zien we de spoorbrug waar we zojuist overheen reden. Lotje is alweer in slaap gevallen. Ze vindt het heerlijk in de kar.

Wil je het Trekvogelpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Trekvogelpad etappe 8 reflectie brug Weesp centrum
Trekvogelpad etappe 8 Weesp tot Hilversum spoorbrug in de verte

Trekvogelpad etappe 8: Gooi en Vechtstreek

In Weesp lopen we officieel Gooi en Vechtstreek binnen. De smalle brugjes en paadjes bij natuurreservaat Naardermeer vormen een uitdaging met de kar maar gelukkig zijn we met z’n tweeën. Het Naardermeer is overigens prachtig. Een natuurlijk meer ontstaan doordat de Vecht regelmatig buiten zijn oevers trad en grote stukken uit de venige oevers sloeg. Op een open plek aan de rand van het water staat een bankje in de zon. We stoppen voor een lekker kopje thee, een broodje pindakaas en een mandarijntje.

Trekvogelpad etappe 8 Weesp tot Hilversum mooie wegjes
Trekvogelpad etappe 8 Weesp Hilversum Naardermeer
Trekvogelpad etappe 8 koeien
Trekvogelpad etappe 8 Paula bospad

Utrechtse bodem

In Naarden lopen we het stedelijk gebied binnen. We kunnen hier in zowel in Naarden als in Bussum op de trein stappen, maar we zijn lekker op dreef dus besluiten door te lopen. Vlak voor Hilversum steken we natuurbrug Zanderij over. Een ecoduct van 800m lang en 50m breed. Dagelijks steken hier onder andere reeën, vossen, konijnen, dassen en bunzings over. Nu ook wij.😉 De natuurbrug verbindt het Gooi met de Utrechtse Heuvelrug. We lopen officieel op Utrechtse bodem.

Trekvogelpad etappe 8 luisteren naar vogels
Trekvogelpad etappe 8 boommarkering
Trekvogelpad etappe 8 herfstzon in bos
Trekvogelpad etappe 8 zwammen

Lekkere frietjes

Bij station Hilversum Mediapark ruikt het naar verse frietjes. Die hebben we wel verdiend. We zijn mooi op tijd vandaag, het is nog geen 15.00 uur, dus we eten op ons dooie akkertje een overheerlijk patatje oorlog. Dat gaat er wel in na een dagje buitenlucht. Trekvogelpad etappe 8 was een prachtige route op een dito herfstdag.

Trekvogelpad etappe 8 beukenootjes zoeken in het bos
Trekvogelpad etappe 8 Weesp tot Hilversum paddestoel

Meer lezen over het Trekvogelpad (LAW2)? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Wil je het Trekvogelpad lopen?

Met de routegids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. Een overzicht van alle LAW routeboekjes hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.