Tijdens het ontbijt besluiten we spontaan Trekvogelpad etappe 7 te lopen. Snel de trein in richting Amsterdam Centraal. Het is een paar kilometer lopen naar de route en we lopen verkeerd, dus rond 13.30 zijn we pas back on track. Trekvogelpad etappe 7: daar gaan we dan!

Trekvogelpad etappe 7, in de trein
Trein naar Amsterdam

Op de route

Vanaf Centraal lopen we richting de opgespoten eilanden van de Vinex wijk IJburg. Via de bekende Nesciobrug, een 780m lange fietsbrug, steken we het Amsterdam Rijnkanaal over. We kunnen de ‘ingang’ niet vinden dus tillen de kar inclusief Lotje via een smalle wenteltrap omhoog. Het meisje slaapt lekker door in de kar. We vervolgen de route langs het Amsterdam Rijnkanaal.

Trekvogelpad etappe 7 Diemerbos
Diemerbos

Nog Lang Niet Naar Huismus

Even na Diemen-Noord slaan we rechtsaf het groen in. Via het Diemerbos zakken we zigzaggend af. Onderweg stoppen we bij proeflokaal House of Bird. Een superleuk plekje dat is ontstaan uit een samenwerking van Staatsbosbeheer en microbierbrouwerij Bird Brewery. De laatstgenoemde is bekend van bieren als Rumoerige Roodborst. Fuut Fieuw en de Dat Smaakt Naar Meerkoet. Met een Nog Lang Niet Naar Huismus achter de kiezen, besluiten we toch maar verder te lopen.

Trekvogelpad etappe 7, Gaasperzoom
Gaasperzoom

Prachtig groen

Vanuit het Diemerbos lopen we verder zuidelijk langs de Bijlmermeer, via Recreatiegebied Gaasperplas en Gaasperzoom, naar Amsterdam-Zuidoost. Het voelt totaal niet alsof je zo dicht bij de grote stad bent. We wandelen een klein stukje omhoog richting Driemond, een dorp met prachtige huisjes dat praktisch tegen Weesp aanligt. De laatste hindernis van vandaag is de steile trap van het viaduct richting Weesp. Gelukkig zijn we samen.

Trekvogelpad etappe 7 Amsterdam tot Weesp mooie huisjes Driemond
Mooie huisjes in Driemond

Trekvogelpad etappe 7: bekend terrein

Het einde van Trekvogelpad etappe 7 leidt ons door de binnenstad van het mooie Weesp. Het blijft een fijn stadje. We lopen langs het hotel waar we verbleven toen de eerste lockdown inging en de St. Laurentiuskerk waar ik mijn yogaopleiding volgde. Leuk om even terug te zijn. Het is laat en we hebben trek. Wegens Corona is niets geopend. Lang leve de automaten op het station. Met een zakje zoute nootjes op schoot cruisen we richting Zwolle.

To be continued…

Trekvogelpad etappe 7, Weesp
Molen De Vriendschap Weesp

Meer lezen over het Trekvogelpad? Of andere wandelroutes in Nederland? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Trekvogelpad (LAW 2):

Pieterpad (LAW 9):

Tips:

  • Met een Weekend Vrij abonnement van de NS reis je onbeperkt heen en terug naar de plek van bestemming voor € 34,- per maand.
  • Schaf het Trekvogelpadboekje aan. Hiermee beschik je over alle informatie die je nodig hebt om de route onbezorgd te lopen.