Veertien weekenden, vijf wandelmaatjes, zeven jaar en 490 km verder is het zover: Pieterpad check ✅. Samen met Jan-Pieter liep ik de laatste etappe van Valkenburg naar Maastricht. Daarmee liep ik het volledige pad van Pieterburen naar de Sint-Pietersberg. Tijdens de wandeldagen heb ik het vooral fijn gehad met mezelf, maar ook met bekenden en onbekenden die een stukje met me meeliepen of die ik onderweg tegenkwam. Bijzondere ontmoetingen, leuke gesprekken en het ontdekken van een prachtig Nederland stond centraal. In dit blog mijn drie mooiste Pieterpadmomenten.

Mooiste Pieterpadmomenten: wijntjes in Swalmen

Het was een koud, grijs en regenachtig Paasweekend. Ik had al dagen gelopen zonder écht iemand te spreken dus besloot de buurtkroeg van Swalmen binnen te wandelen voor wat gezelligheid. Daar ontmoette ik Theo en John, trouwe Formule 1-kijkers en stamgast. Ze boden me een drankje aan en we raakten aan de praat. Vijf uur, zes wijntjes en een hoop gezelligheid later trok ik mijn jas weer aan. Ze stonden erop me te brengen met de kroegtaxi maar ik zei, ‘Nee, bedankt. Ik wil het Pieterpad echt helemaal zelf lopen.’😉 …Net voor het donker bereikte ik mijn overnachtingsadres in het bos. Wat een middag! (zie foto hierboven)😂

Mooiste Pieterpadmomenten: Lotje it is!

Samen met Jan-Pieter liep ik van Valkenburg naar Maastricht. De laatste etappe. Het was een zonnig zomerweekend en de route was mooi. Vanwege de Amstel Gold Race was het druk op straat maar zoals gewoonlijk liep de route ook langs rustige plekjes. We kletsten over van alles en nog wat… en bedachten de naam Lotje, die we onze dochter een half jaar later gaven. Dát is het Pieterpad (of eigenlijk wandelen in het algemeen): gezelligheid, quality time en tijd voor een goed gesprek. 👌

Mijn-mooiste-Pieterpadmomenten-met-Jan-Pieter-in-Maastricht

Nieuwe Pieterpadmomenten: hardloopschoenen en hakken

Met Hilde liep ik van Nijverdal naar Laren. Haar eerste wandelweekend, december en koud. Ze had bedacht dat het op hardloopschoenen wel moest lukken. Na 30 km beginnen haar voeten behoorlijk zeer te doen. Strompelend liepen we verder. Zijwaarts, hinkend, achterstevoren… alles om de voetjes te ontlasten. Vlak voor de finish ruilden we zelfs nog even van schoenen want we kwamen niet meer vooruit. 😅 Eenmaal in ons superleuke tuinhuisje (lees: slaapplek) zijn we alles snel vergeten. Een lekker bordje bami, een rood wijntje en hakken op housemuziekjes van vroeger. 🎵

Mooiste-Pieterpadmomenten-met-Hilde-van-Nijverdal-naar-Vorden

Nieuwe wandelherinneringen

Uitwaaien met vrienden, quality time met mezelf en genieten van de natuur. Dat deed ik op het Pieterpad! Het mooie is dat je hem in etappes kunt lopen. Zeven jaar deed ik er over. Ieder weekend was anders en speciaal. Liep ik alleen, dan ontmoette ik mensen. Liep ik samen, dan had ik mooie gesprekken. Bedankt Pieterpad! Voor de 490 km vol briljante Pieterpadmomenten. Nu nieuwe wandelmomenten sparen. Trekvogelpad it is! Heb je zin om een keer mee te lopen? Let me know!

Mijn-mooiste-Pieterpadmomenten

Wil je meer weten over het Pieterpad? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens je het Pieterpad wandelen: de routeboekjes:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.